Conamus is een aangepaste vorm van het Latijnse 'conari' en betekent zoveel als 'wij proberen'. En dat doen we dan ook.

Al sinds 1987 proberen wij onszelf én anderen te vermaken met mooie liedjes die varieren van Bach tot Beatles, van Oekraïne tot Argentinie, van opera tot musical, zonder onze rijke Vlaamse liederenschat te vergeten.

Onze groep is onderverdeeld in 4 stemgroepen en dat geeft gevariëerde klanken. Maar daar moet voor geoefend worden en da's soms lastig maar ook plezierig. Want alleen zó duren mooie liedjes het langst.

Vanaf de aanvang in 1987 was stichter Herman  Matheussen  onze  enthousiaste  dirigent. Na 13 jaar, in 2000, gaf hij het dirigeerstokje door aan de jongere en begeesterende Herwig Maes die al koorlid was van in het begin.

Op zijn beurt besloot Herwig in het voorjaar van 2023 het fameuze stokje door te geven aan dirigente (met de muzikale naam) Tal (Chantal) Verheijen,  tevens lerares aan de plaatselijke muziekacademie. 

Tijdens onze zondagse repetities laat zij ons tussen 10.30u en 12.30u de ziel uit ons lijf zingen. En dat doet deugd…. ook tijdens de pauze.

En optreden doen we ook, da’s lekker (in)spannend maar ook plezierig. In ons meer dan 35-jarig bestaan zijn onze concerten niet meer te tellen, zowel in Geel als ver daarbuiten. Hier vind je een overzicht van onze laatste optredens en concerten.